Reference
Komunikacija

Atlas: Komunikacija robne marke

Atlas, Gree, Thermia

Naručitelj:

Atlas Trading d. o. o.

Blagovna znamka:

Atlas, Gree, Thermia

Elementi:

Kreativni koncept i provedba komunikacijskih kampanja i aktivnosti

Komunikacijska strategija_Atlas

Obiteljska tvrtka Atlas Trading d.o.o. ima više od 30 godina iskustva u području distribucije uređaja za grijanje i hlađenje. U posljednjih deset godina tvrtka je postala jedan od najkompetentnijih partnera u području dizalica topline i klimatizacijske tehnike u Sloveniji.

Danas nude napredna rješenja za grijanje, hlađenje i rekuperaciju topline koja korisnicima pružaju maksimalnu udobnost, pouzdanost i uštedu energije.

Izazov

Osmisliti krovnu komunikacijsku strategiju za robnu marku Atlas te na temelju smjernica osmisliti i provesti sezonske marketinške komunikacijske aktivnosti za segmente klima-uređaja (BZ Gree) i geotermalnih dizalica topline (Thermia).

Komunikacija robne marke Atlas
Ravno prema pobjedi

Komunikacijska strategija

Robna marka Atlas do sada nije imala jasno definiranu kreativnu strategiju, stoga smo prije osmišljavanja komunikacijskih aktivnosti osmislili cjelovitu krovnu komunikacijsku strategiju koja posve definira robnu marku, ciljne skupine, ton komunikacije, komunikacijske smjernice, prepletenost kanala te kratkoročne i srednjoročne komunikacijske ciljeve.

Ravno prema pobjedi
Medijski zakup_Vodik
NEBO NIJE GRANICA

Kampanja „Bezbrižnost za 100 godišnjih doba“

Glavni je izazov bio istaknuti dugogodišnji besprijekoran rad geotermalnih dizalica topline Thermia (više od 25 godina). Pritom smo morali istaknuti i tipične predstavnike ciljne skupine. Kreativna ideja u središte kampanje postavila je naslov: „Bezbrižnost za 100 godišnjih doba“ i tri predstavnike ciljne skupine (vlasnicu hotela, direktora tvrtke, vlasnicu obiteljske kuće).

NEBO NIJE GRANICA
Kampanja_Atlas
Vanjsko oglašavanje_OOH

Kampanja „Gree. Svjetski jezik za kvalitetu.“

Naš je zadatak bio predstaviti robnu marku klima-uređaja Gree kao najprodavaniji u kategoriji. Inače prilično nepoznat proizvođač u Sloveniji, a broj 1 u svijetu.

Medijski zakup_Vodik
Postizanje i nadmašivanje

Krovna kampanja Atlas

Svrha krovne kampanje bila je ojačati poziciju tvrtke Atlas kao pouzdanog partnera i stručnjaka koji nudi optimalna i dugoročna rješenja za grijanje i hlađenje. Središnja crvena nit kampanje je tvrdnja korisnika koji su se prije više godina odlučili za usluge tvrtke Atlas: „Pravi izbor sam napravio/napravila prije X godina“.

Komunikaciju smo provodili sljedećim kanalima: Tiskani oglasi, veleplakati, radijski oglasi, internetski reklamni natpisi, društvene mreže, PR.

Kampanju je pratila i objava redizajnirane mrežne stranice koju je u cijelosti osmislila i izradila naša agencija.

Postizanje i nadmašivanje
Online oglašavanje_Atlas
Započnimo projekat zajedno Započnimo projekat zajedno