Reference
Komunikacija

LPP: Furam za tebe

LPP

Naručitelj:

Ljubljanski potniški promet, d. o. o.

Elementi:

online video, društvene mreže, plakati, zasloni na autobusu, kreativna konceptualizacija, dizajn

kreativna konceptualizacija

Naručitelj:

Ljubljanski potniški promet, d. o. o.

Elementi:

online video, društvene mreže, plakati, zasloni na autobusu, kreativna konceptualizacija, dizajn

Javno poduzeće Ljubljanski potniški promet d.o.o. osigurava siguran, pouzdan i neometan javni prijevoz na području cijele Gradske općine Ljubljana i u šesnaest prigradskih općina.

Cilj je poduzeća omogućiti da autobus postane najbolja alternativa osobnom automobilu jer bi se tako uklonila osobna vozila iz urbanih okružja i osiguralo zdravo okružje i učinkovita mobilnost za buduće generacije.

Izazov

Ljubljanski potniški promet htio je ponajprije mladima predstaviti posao vozača autobusa na „kul“ način i time povećati ugled radnog mjesta i istodobno ih privući kao nove suradnike. Zato smo za njih osmislili kreativnu konceptualizaciju na malo drukčiji način.

Slogan i komunikacija

Za potrebe aktivnosti osmislili smo i slogan „Furam za tebe“ i dizajnirali materijale za komunikaciju na društvenim mrežama i zaslonima autobusa.

Promotivni videozapis

Snimili smo videozapis u kojemu glavnu ulogu Boštjana, vozača autobusa, igra Goran Hrvaćanin. A ima li boljeg izbora za tu ulogu od Gorana koji je u očima mladih „opaka faca“ jer je snimio brojne popularne humoristične videozapise, uključujući cjelovečernji film Pr’ Hostar. I u ovoj je ulozi ostao vjeran sebi i svojim humorističnim skečevima kojih ne manjka u videozapisu. Prikazuje što radno mjesto nudi, njegove prednosti i razloge zbog kojih je vozač autobusa „kul“ zanimanje.

Videozapis je na društvenim mrežama dobio hrpu pozitivnih reakcija. Projekt se nesumnjivo pokazao uspješnim jer je LPP u svoje redove privukao veći broj suradnika od očekivanoga.

Izjava klijenta

Video je dobio puno pozitivnih odjeka na društvenim mrežama. Cijelim projektom bili smo i više nego zadovoljni jer smo privukli veći broj suradnika od očekivanog. Iznimno smo zahvalni na cijelom projektu agenciji Vodik koja je ponudila kreativna rješenja i pomogla u realizaciji projekta.

Mojca Mohar
stručna suradnica za odnose s javnošću, LPP
Započnimo projekat zajedno Započnimo projekat zajedno