Reference
Dizajn

Karim Atelier: Slastičarski proizvodi

Atelier Karim

Naručitelj:

Atelier Karim

Elementi:

idejna i kreativna konceptualizacija sustava ambalaža i natpisne ploče, stilska dorada logotipa

Atelier Karim_obnova ambalaže

Naručitelj:

Atelier Karim

Elementi:

idejna i kreativna konceptualizacija sustava ambalaža i natpisne ploče, stilska dorada logotipa

Atelier Karim, slastičarski boutique-studio uglednoga slovenskog slastičara i majstora kuhara Karima Merdjadija, poznat je po vrhunskim slasticama inovativnih kombinacija okusa. Karimove poslastice savršene su za svakodnevne, ali i posebne prigode te, naravno, za blagdanska darivanja i ugađanja.

Izazov

Naručitelj je htio promjenu vizualnog identiteta ambalaža za postojeće proizvode Brownies, Cookies, Tropicana, Tiramisu i Chococaramel te izradu svjetlosnog natpisa kojim bi povećao vidljivost svoje boutique-slastičarne u Ljubljani. Nakon nekoliko seansi na kojima smo se zasladili Karimovim poslasticama osmislili smo kreativno rješenje koje je oduševilo klijenata, a ubrzo i mnoge sladokusce.

Atelier Karim_obnova ambalaže
Igranje oblikom

Redizajn ambalaže i stilska dorada logotipa

Prvi korak redizajna sustava ambalaža bilo je stilsko osvježenje logotipa. Tipografiju natpisa Karim, koja je bila previše obilježena estetikom određenog razdoblja, osuvremenili smo neupadljivom izmjenom, odnosno bezvremenskom tipografijom koja znak čini prikladnim za sva vremena i jamči veću prezentabilnost, snagu, vidljivost i usklađenost s novom redizajniranom ambalažom.

Igranje oblikom

Konceptualizacija etiketa

Za etikete ambalaža osmislili smo jedinstven uzorak koji na podlogama različitih boja povezuje cjelokupnu liniju proizvoda.

Rješenje je nadahnuto dvama osnovnim geometrijskim likovima koji simbolično predstavljaju tortu i macaron te smo ih „sljubili“ u jedinstven uzorak koji zaokružuje cjelokupan asortiman Karimovih proizvoda, od macarona do torta i svih ostalih poslastica. U minimalističkoj estetici uzorka koji diskretno prelazi iz jednog oblika u drugi krije se i Karimova životna filozofija – spajanje naizgled nespojivoga i puštanje mašti na volju kad je riječ o eksperimentiranju s kombinacijama okusa, aroma, boja tekstura i oblika.

Osim vjernih ljubitelja Karimovih slastica, novi izgled ambalaže primijetili su i na web-stranici Packaging Of The World te na web-stranicama Media Marketinga i Marketing Magazina.

Atelier Karim_obnova ambalaže
Svjetleće reklamne ploče_Karim
Vidljivo i primjetno

Svjetlosni natpis

Predstavili smo osvježen logotip na novome svjetlosnom natpisu. Svjetlosni natpis stilski je uklopljen u ambijent slastičarnice Atelier Karim u Ljubljani i istodobno je usklađen s estetikom nove ambalaže.

Vidljivo i primjetno
Započnimo projekat zajedno Započnimo projekat zajedno