Reference
Digitalno oglašavanje

Farmedica: Učinkovito digitalno oglašavanje

Farmedica

Naručitelj:

Farmedica d.o.o.

Elementi:

Digitalno oglašavanje, pisanje tekstova, dizajn

Naručitelj:

Farmedica d.o.o.

Elementi:

Digitalno oglašavanje, pisanje tekstova, dizajn

U Farmedici su usmjereni na lijekove bez recepta i dodatke prehrani namijenjene samoliječenju. Zalažu se za uvođenje učinkovitih biljnih lijekova koji mogu biti osnovna terapija. Cilj im je pružiti kvalitetnu informiranost o učincima i upozorenjima pri primjeni biljnih lijekova kako bi korisnici mogli pravilno i sigurno koristiti lijekove. Time žele proširiti korisna znanja o samoliječenju prirodnim lijekovima i zdravom načinu života.

Izazov

Tijekom duljeg razdoblja oglašavati na društvenoj mreži Facebook sve robne marke koje tvrtka zastupa i optimizirati oglase stalnim testiranjem učinka.

Za tvrtku Farmedica provodimo aktivno oglašavanje preko Facebooka, gdje pripremamo učinkovite oglase za nekoliko proizvođača, među kojima su A.vogel, Bionorica, Engelhard i Dr. Steinberger.

Internetska priča

Oglašavanje proizvoda i metodologija ispitivanja

Za pomoć pri izradi i optimizaciji oglasa koristimo metodologiju ispitivanja A/B, gdje među ostalim ispitujemo poruke, format oglasa, vizualizacije i ciljane putove (distribuiramo obrazovne i produktne oglase). Verzija A usredotočena je na prikaz simptoma, gdje dajemo korisne informacije koje pomažu razumjeti stanje korisnika i povezati ga s proizvodom ili rješenjem, dok je verzija B usredotočena na sam proizvod, čime želimo uvjeriti korisnike u njegovu korisnost.

Internetska priča

Edukacijski sadržaji

Pri oglašavanju na Facebooku i Instagramu posebnu smo pozornost posvetili i edukacijskom sadržaju prikupljenom na mrežnoj stranici. Rezultati su bili iznimno ohrabrujući u smislu cijene po kliku i produljenih sesija te smanjenja stope napuštanja početne stranice u usporedbi s prosjekom mrežne stranice. Društveni mediji općenito su se pokazali izvrsnim kanalom za otvaranje tabu tema poput problema s prostatom. Sadržaj je izazvao pozitivan odjek i raspravu koja se inače ne bi otvorila. Odaziv na ovakav sadržaj ponudio je priliku za reklamiranje testa za prostatu koji korisniku preko upitnika na mrežnoj stranici avogel.si daje informacije o stanju njegove prostate, a ujedno rezultati pomažu farmaceutima kako savjetovati posjetitelje u ljekarni.

Digitalno igralište

Optimizacija

Na temelju podataka pojedinačnih reklamnih kampanja prilagođavamo daljnje korake i više resursa namijenimo onim oglasima koji bolje prate postavljene ciljeve i ključne pokazatelje uspješnosti. Stvaramo nove na temelju pobjedničkih oglasa.

Također pratimo ključne metrike, kao što su stopa napuštanja početne stranice, trajanje sesije i drugo, kako bismo mogli analizirati učinkovitost kampanje i prilagoditi je prema potrebi. Stalni nam je izazov kako probleme (simptome) i rješenja uspješno predstaviti edukacijskim sadržajima na društvenim mrežama. To je do sada bilo vrlo uspješno.

Digitalno igralište

Izjava klijenta

Tražili smo kontakt gdje se osobno razumijemo jer moramo imati kemiju. I tu se Vodik pokazao kao vrlo prikladna agencija jer se brzo može krenuti s radom i nastaviti s razvijanjem koncepta.

Robert Terčelj - Schweizer_farmedica
Robert Terčelj - Schweizer
Direktor, Farmedica d.o.o.
Započnimo projekat zajedno Započnimo projekat zajedno